Ny i Matfors Skidklubb eller behöver du bara friska upp minnet? Inga problem. Här har vi samlat lite kort info om hur det fungerar. Hittar du inte infon du söker? Hugg tag i en ledare så svarar den eller guidar dig rätt.
Ny i Matfors Skidklubb eller behöver du bara friska upp minnet? Inga problem. Här har vi samlat lite kort info om hur det fungerar. Hittar du inte infon du söker? Hugg tag i en ledare så svarar den eller guidar dig rätt.
Vi har både familjemedlemskap samt medlemskap för enskilda medlemmar och du kan läsa mer här. Vi är stolta att vi kan hålla nere medlemsavgifterna men det kräver också att vi alla hjälps åt.
Vi försöker dela upp ungdomarna i lämpliga träningsgrupper men ibland blir det fel. Känner man att man inte trivs i en grupp eller av annan anledning behöver byta grupp kan man alltid ta en diskussion med ledarna. Vi strävar såklart efter att alla skall få utvecklas och tycka det är roligt.
Under snösäsong tränar de flesta grupperna klassisk teknik på tisdagar och skate på torsdagar. Variationer kan förekomma så kolla med din grupp vad som gäller.
Att dricka saft efter utförd träning är en social höjdpunkt som vi skall värna om men vi behöver hjälp av föräldrar som kan tänka sig att ansvara för saften en träningskväll. Skriv upp er på SAFTLISTAN och sköt saftblandningen för alla grupper en träningskväll så bidrar du till ljusa barndomsminnen för klubbens ungdomar.
Läs mer om träning och grupperna här.
Vi hoppas att så många som möjligt vill prova på att tävla men det är såklart inget krav. Vår erfarenhet säger att barn som provar på skidtävlingar håller uppe intresset längre för skidåkningen men det gäller såklart inte för alla.
Anmälan till tävling görs normalt genom att svara på utskick via Svenska lag.
Klubben står för hela anmälningsavgiften (Gäller ej motionslopp, ex.vis ICA-loppet). Det betyder också att klubben tar en kostnad för varje start vilket innebär att vi vill att man åker om man är anmäld, om man inte blir sjuk eller skadad förstås. Man anmäler sig inte för att sedan stå över pga att man inte har lust.
Vi i MSK är måna om att oerfarna barn och föräldrar skall känna sig trygga på skidtävling och vi vill därför stötta så mycket det bara går.
På tävling samlas man vid MSK-flaggan och klubbens ledare hjälper till med provåkning av banan. Behöver man hjälp med vallning är det bara att fråga någon som ser ut att kunna så hjälper vi till.
Här står det lite mer om hur det funkar på en tävling.
Klubbuniformen är viktigare än man tror för att barnen skall känna gemenskap och därför subventionerar klubben kraftigt träningskläder för aktiva barn och ledare.
Mer om kläderna kan du läsa här.
Mössor och pannband finns oftast i lager så hugg tag i en ledare och fråga.
Utrustning i form av skidor, stavar och pjäxor finns i alla prisklasser men mycket finns också begagnat. Fråga i vår facebookgrupp eller håll utkik i skidstugan där det ibland ställs ut utrustning till försäljning. Råd och tips om stav- och skidlängder fås lämpligast av en ledare. Vi hjälper också till att mäta ut fästzon på klassiska skidor om det behövs.
Vallning är ett ständigt återkommande diskussionsämne inom längdskidåkning och när barnen är små finns fullgoda vallningsfria alternativ att välja. För tävlande ungdomar som börjar bli lite äldre, från ca 10 år, rekommenderar vi dock vallningsbara skidor och då måste man som vårdnadshavare också lära sig grunderna i vallning. Från klubbens sida anordnar vi regelbundna vallautbildningar och vi kan också göra det på begäran. Vi ledare ställer upp och hjälper till så mycket vi kan. Man kan också hitta väldigt mycket info på internet.
Våra medlemsavgifter är låga och vi har i dagsläget inga krav på medlemsförsäljningar för att dra in pengar till klubben. Detta möjliggörs genom ett hårt arbete för att skaffa sponsorer samt våra egna arrangemang som förutom att dra in pengar till klubben också skapar minnen för livet för klubbens och distriktets barn och ungdomar.
Här måste vi dock alla hjälpas åt för att få det att fungera men vi tror och hoppas att även ovana längdskidföräldrar kan finna glädje i detta. Tag chansen att se hur en skidtävling fungerar från insidan och skaffa nya bekantskaper. Om vi alla bidrar så går det så mycket lättare.
Varje arrangemang har några träningsgrupper som huvudansvariga och ni kommer att bli kallade till möten inför arrangemangen för att förbereda och fördela arbetsuppgifter.
Vill man engagera sig ytterligare i föreningen finns alla möjligheter. Ledare och tränare är ständigt en bristvara och är man duktig på annat, exempelvis dra skidspår, är det bara att höra av sig. Endast fantasin sätter gränser,